Fresco Szilikonok

ÚJDONSÁG! A Fresco professzionális tehermentesítők új, antibakteriális összetevővel kaphatók, amely elpusztítja a baktériumok 99,99%-át!

Lágy szilikonok

Bland Rose 500 gr kiszerelésben
Ref: F-01930-01
Lágy szilikon, amely nagy rugalmassággal rendelkezik, a Bland Rose-ból ideális tehermentesítő készíthető cukorbetegek számára is.
A szilikon paszta állaga stabil, könnyen megmunkálható, ez az egyetlen szilikon a világon, amely puha (keménysége A 2-4), rugalmas, sima, egyenletes tapintású felületet képez a megmunkálás után. Nagyon kényelmes a használata.
Mosható, fertőtleníthető, újrahasználható és azonnal megszünteti a fájdalmat, a benne lévő olajok pedig puhítják a bőrt és segítik regenerálni a megterhelt területet.
Ezt a fajta szilikont a láb tehermentesítéséhez készült ortézisekhez használják.

 

Bland Nature 500 gr kiszerelésben
Ref: F-01933-00 
Bézs színű, igazán ragacsos, puha szilikon (keménysége A 2-4). Ezaz anyag nagyon rugalmas és nagyon lágy, kiváló mechanikai ellenálló képességekkel. Nagyon kényelmes tehermentesítőket készíthetünk belőle. Mosható, újrahasználható. Gyógyászati minőségű olaja, szilikon pigmentek rugalmassága ISO: 9001 minősítésű. Ajánlatos kevés katalizátor mennyiséget használni hozzá, előtte és utána kezet kell mosni. Ortézisek készítésére használható és 48 óra szükséges a végleges forma és keménység eléréséig.

Közepes keménységű szilikonok

Fresco szilikon 500 gr kiszerelésben

Ref: F-01923-00

Közepes keménységű szilikon paszta nagy rugalmassággal. Gyors kötésű szilikon, enyhén rózsaszín, rugalmas, nagy ellenálló képességű anyag, amellyel enyhíteni lehet a statikai deformitások által okozott fájdalmakat. Ezt a szilikont tehermentesítő ortézisek készítésére használjuk. 48 óra szükséges a teljes kikeményedés eléréséhez.

 

DUO-10 szilikon A 250g - B 250g kiszerelés

Ref: F-01924-00

Ez egy kétkomponensű anyag, amelyet 1+1 arányban kell összedolgozni. Nagyon könnyű a használata: a tehermentesítő elkészítéséhez csak egyenlő arányban kell összedolgozni a két anyagot és 5 perc alatt elkészült a végtermék. Alátámasztó keménysége A 10, 24 óra a végleges kikeményedése. Nem irritáló, mosható, újrahasználható.

Kemény szilikonok

Szilikon 1400 500gr kiszerelésben
Ref: F-01921-01 

Kemény szilikon, szürke színű. Gyorsan keményedő; használjunk egy csepp katalizátort egy gramm szilikon pasztához és egy félig kemény, nagyon rugalmas végterméket kapunk. Nagy szakító szilárdságú és rugalmasságú anyag. Ortézisek készítésére használják. Végleges keménységét 48 óra alatt éri el. Alátámasztó keménysége A30.
 
Orthesil szilikon 500gr kiszerelésben
Ref: F-01922-01 

Egy kemény, narancssárga színű, ragacsos szilikon. Keményortézisek készítésére alkalmazzák. Ez az anyag egyáltalán nem rugalmas, ellenben nagyon hosszú az élettartama. Hiányzó ujjak pótlására javasolt vagy korrekciókra. Lágy szilikonnal összedolgozva (Bland-Rose) egy igazán rugalmas, puha, közepesen kemény végterméket kapunk. Végleges kikeményedés 48 óra. Alátámasztó keménysége A30.

Folyékony szilikonok

Polymer folyékony szilikon 250gr kiszerelésben

Ref: F-01906-01

Félkemény, folyékony szilikon, közepes rugalmassággal. A kétkomponensű, rugalmas anyag minden fajta szilikonnal összedolgozható, valamint ragasztásra használható. Az összes Fresco által gyártott katalizátorral működik. Alkalmazási területe: szilikon ortézisek ragasztására, szilikon összeragasztása más jellegű anyagokkal, mint pl: tubifoam szivacs bevonására, latex bevonására. Megjelenési formája folyékony, átlátszó, alacsony viszkozitással.

 

Folyékony szilikon RTV-11504 300gr kiszerelésben

Ref: F-01907-01

Nagyon rugalmas, folyékony szilikon, magas tapadási tulajdonsággal. A 11504 anyagot vulkanizálásra, ortézis javítására ajánlatos használni. Rugalmas, flexibilis, magas szakítási szilárdsággal. Megjelenési formája folyékony és drappos színű. A terméknél spatulával kell dolgozni, mert nagyon ragad. Össze lehet dolgozni bármely szilikonnal.